Waarom is het beter om een audicien aan huis in te schakelen?

Ouder worden is voor veel mensen een lastig proces en er veranderen veel dingen aan het lichaam. Het lichaam werkt niet meer hetzelfde als voorheen en dit vormt een probleem. Een bekend voorbeeld hiervan is dat je minder goed kunt zien, maar ook minder kunt horen. Dit is heel erg normaal bij het ouder worden, maar het kan wel erg vervelend zijn. In het begin is het niet echt merkbaar, maar door de loop van de jaren begin je het echt te merken. Wanneer je mensen hoort praten, maar als je weinig meekrijgt van het gesprek, is dit een teken om misschien een hoortoestel te nemen. Het is voor veel mensen een ingrijpende stap om naar de audicien te gaan, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om een audicien aan huis te laten komen. Waarom is dit zo handig? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Vertrouwd

Doordat naar een audicien stappen een grote en ingrijpende stap is, is het handig om dit te doen in een vertrouwde omgeving. Je huis is natuurlijk een vertrouwde omgeving en daarom is het handig om een audicien aan huis te laten komen. Voor ouderen is het vooral erg fijn om dit thuis te doen, zo hoeven ze namelijk niet over straat. Vanuit huis kan het proces bij een audicien stapje voor stapje uitgevoerd worden. Een audicien aan huis laten komen is ook ideaal, omdat het een stuk persoonlijker is. Je kunt meer contact hebben met de audicien en rustig alle informatie tot je nemen. De audicien neemt alle tijd voor je en op deze manier voelt het ook minder confronterend aan.

Een ander voordeel is dat er minder prikkels zijn, waardoor je volledig kunt focussen op de hoortest. Vooral met een nieuw gehoorapparaat is het allemaal even wennen en dan is het fijn dat je in een rustige omgeving bent.

Wat doet een audicien?

Het is natuurlijk wel handig om te weten wat een audicien precies doet. Een audicien verstrekt je hoortoestellen en geeft je ook voorlichting. Deze voorlichting is heel erg belangrijk en zorgt ervoor dat je precies weet hoe het werkt. Daarnaast geeft de audicien advies over hoe je het hoortoestel moet schoonmaken. De audicien helpt ook met het uitzoeken van een geschikt hoortoestel. Er zijn namelijk verschillende soorten en het hoortoestel moet natuurlijk goed aansluiten op je gehoor.